Zangeres van Amsterdamse ontboezemingen.

Jonkers & Merlot

"Annelies Jonkers en Marie Merlot zijn twee buurmeisjes uit Amsterdam Oost die elkaar in hun gezamenlijke buurt-/stamkroeg hebben ontmoet. Ze schrijven hun tweestemmige ontboezemingen zowel in het Nederlands, Engels als Frans en begeleiden zichzelf op gitaar, piano en viool. Hun stemmen passen wonderbaarlijk goed bij elkaar en deze tweestemmigheid is dan ook één van duidelijke kenmerken van dit jonge duo.

Onlangs hebben ze hun eerste gezamenlijke nummers zelf opgenomen, op de EP Amsterdam. Nu reizen Jonkers & Merlot stad en land af om dit feest met eenieder te delen. Ze spelen op rondreizende festivals, bruiloften en in de gezelligste kroegen van Amsterdam. Laag underground of hoog in de lucht met uitzicht over hun geliefde stad; overal zetten ze een intieme sfeer neer waarbij iedereen zich snel thuis voelt. Komt het nu door het enthousiasme dat ze uitstralen of door de herkenbare teksten die ze schrijven?

Enkele bekende plaatsen waar ze al eerder te horen waren zijn bijvoorbeeld Pakhuis de Zwijger, Westergasfabriek, Betty Asfalt Complex, Madam en Noorderlicht in Amsterdam, De Lievelinge in Vuuren en De Kaaij in Nijmegen.”